Tomasz Ptak, 22-letni kucharz z Ostrowa Wielkopolskiego, weźmie udział w kolejnej edycji programu „Hell’s Kitchen”, który już od 6 września wystartuje na antenie Telewizji Polsat. Kulinarny kunszt, wyścig z czasem, gigantyczny stres i presja. Emocje na granicy histerii, walka z sobą w dążeniu do przygotowania perfekcyjnego dania – to codzienność dla ekipy „Piekielnej Kuchni”.


„Tylko nielicznym uda się tutaj przetrwać i opuścić program z podniesionym czołem. Będą na nich czekały piekielne zadania i przede wszystkim On - Michał Bryś, szef kuchni i współwłaściciel warszawskiej restauracji L’enfant Terrible, okrzyknięty tytułem Szef Jutra 2016 przez Gault&Millau - polską edycję jednego z najbardziej prestiżowych przewodników kulinarnych świata. Przez dziesięć tygodni uczestnicy będą musieli grać pod jego batutą, nawet jeśli wszystko będzie przeciwko nim” – zapowiadają twórcy kulinarnego show.

 

Tomasz Ptak , 22 lata – Ostrów Wielkopolski



Z wykształcenia kucharz małej gastronomii, a na co dzień chłopak, który żadnej pracy się nie boi. Był magazynierem, kierowcą międzynarodowym i monterem wykładzin podłogowych. Ma na koncie praktyki w dwóch restauracjach w Krotoszynie. Przez trzy miesiące pracował jako kelner i pomoc kuchenna w Niemczech, a po powrocie do Polski zatrudnił się w jednej z sieci fast food. Obecnie ma własną firmę świadczącą usługi kelnerskie. Jego pasją jest sport. Jest fanem piłki nożnej, trenuje na siłowni a od niedawna również boks. Nie lubi przegrywać, a najważniejszymi osobami w jego życiu jest żona, z którą kocha podróżować. Ze względu na podobieństwo do Zenona Martuniuka otrzymał przydomek „Zenek”.

źródło: Hell's Kitchen Poland / FB